Boesen Food logo

Inspektion & Audits

GFSI og ISO

Inspektioner og audits kan bruges som led i intern styring af processer man vil forbedre, eller som et kontrolparameter over for underleverandører.

Leverandørinspektioner

  • Varighed: typisk en halv dag onsite
  • Fokuspunkter: (ofte) på forhånd udpeget af jer (kunden), fx private label
  • Område: HACCP-system og produktion/pakkeri

Leverandøraudit

  • Varighed: en hel, til halvanden, dag onsite
  • Fokuspunkter: størstedelen af HACCP-systemet
  • Område: karakter af en hovedefterprøvning

Interne inspektioner

  • Som et led i virksomhedens egenkontrol er interne inspektioner et stærkt redskab til at være på forkant med afvigelser og udfordringer. Udarbejdelse af opfølgningsplan.

Internt audit

  • Som led i virksomhedens fødevarecertificering skal virksomheden årligt udføre interne audits af kvalificeret personale. Udarbejdelse af NC-oversigt + actionplan.

Alle afsluttes med et afslutningsmøde, hvor eventuelle fejl, mangler og forbedringsforslag gennemgås, alt i en professionel og upartisk ånd.

Der inspiceres og auditeres efter principperne listet op i GFSI-checkprotokollen. I mange tilfælde kan et GFSI-audit være en skridt på vejen til en decideret GAP-analyse, hvis virksomheden påtænker at blive certificeret efter en international anerkendt fødevarestandard, som IFS, SQF, BRC eller FSSC 22.000.

GFSI (Global Food Safety Initiative er en international organisation, som blev etableret i 2000 som et samarbejde mellem interessenter fra fødevareindustrien, detailhandelen og fødevaresikkerhedssektoren)

NC-oversigt (non-conformity – uoverenstemmelsesoversigt dvs. fejl og mangler, afvigelser)

GAP-analyse (er en behovsanalyse og et øjebliksbillede af, hvor virksomheden står lige nu – dvs. det ’gap’ (hul) der er fra øjebliksbillede, og op til en ønskede standard, synliggøres)